luni, 15 august 2011

Bureti iuti la gratar


Ingrediente;


  • 12-16 bureti iuti mai marisori cu palaria neintoarsa
  • 100 gr parmezan razuit sau branza de burduf
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare:


            Se spala buretii si se rupe piciorul. Se scurg de apa fara sa se curete de pielita si se presara cu putină sare. 
            Se pun apoi  la fript pe gratarul incins si inainte de a fi gata, pe fiecare ciuperca se presara   parmezan sau o bucatica de branza de burduf. Se mai tin pe gratar pana cand se topeste branza, fara sa se intoarca ci doar rotindu-i din cand in cand. 

Se servesc  fierbinti, ca si garnitura pentru gratare sau snitel, cu smantana.

P.S. Este una din mancarurile preferate ale sotiei mele, Sanda.
Adeseori mergand la Tarnita la pescuit mi se intampla sa nu prind peste, iar salvarea venea de la abundenta de ciuperci si in special de bureti iuti de pe versantul opus soselei, astfel onoarea de pescar fiindu-mi salvata, chiar daca aduceam bureti acasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu