miercuri, 18 decembrie 2013

Tocanita de Pui cu Mazare



Ingrediente:

  • o ceapa mijlocie  taiata marunt;
  • 600gr mazare boabe proaspete/sau conservata
  • 50ml ulei;
  • 1 l de apa sau zeama de gaina;
  • sare si piper dupa gust;
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce;
  • 1 lingurita de Vegeta;
  • 1 lingurita de patrunjel verde tocat marunt;
  • 1 pui frumusel

Mod de preparare

Se taie ceapa marunt si se caleste in uleiul de maslinepana devine sticloasa. Se da focul incet si se pune boiaua apoi se adauga puiul portionat si se rumeneste putin pe toate partile. Cand este rumenit se stinge zeama de gaina si se lasa la fiert. CDupa ce puiul e fiert se adauga mazarea se sareaza si pipareaza dupa gust si se mai lasa la fiert pana scade la consistenta unei tocanite, nu prea lichida dar cu suficient sos. In functie de ce mazare folositi cruda/conservata  va depinde si timpul cat trebuie fiarta.

Adaugam patrunjelul tocat mai dam un clocot si servim fierbinte cu paine proaspata. 

Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu