joi, 6 octombrie 2011

File de Somon cu mujdei


Ingrediente:


  • un somon  potrivit ca marime
  • 2-3 linguri faina alba
  • 100 gr pesmet
  • 2 oua
  • sare, piper dupa gust
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lingurita ulei masline
  • 100 gr smantana
  • 150 ml ulei

Mod de preparare:

             Somonul proaspat, se eviscereaza iar apoi se fileteaza si se ia de pe piele. Se taie in bucati cam de jumatate de palma si se condimenteaa cu sare si piper. Ouale se bat iar apoi feliile de somon se trec pe rand prin faina alba, ou, pesmet si apoi in tigaia cu ulei incins la foc potrivit, unde se prajesc pe ambele parti pana prind o culoare aramie.

             Cateii de usturoi se piseaza in mojar cu putina sare grunjoasa, adaugam apoi o lingurita de ulei de masline si omogenizam bine dupa care se adauga 100 gr smantana si se eventual se subtiaza cu putina apa minerala (sau bere) asa incat sa aiba consistenta unui sos.


Somonul astfel preparat, se serveste cu garnitura de cartofi pai si mujdei de usturoi, sau cartofi natur si salata de sezon  sau muratura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu