luni, 18 iunie 2012

Pastrav la Gratar cu Cartofi Pai

Ingrediente:




  • un file frumos de pastrav
  • sare, boia, piper si rozmarin dupa gust
  • o lingura de ulei de masline
  • 100 ml sos Worcestershire 
  • cartofi noi taiati "pai"

Mod de preparare

         Se fileteaza pastravul si in functie de cat este de mare se poate pregati tot sau numai jumatate. File-ul se lasa cu piele si nu se curata solzii, apoi se unge cu sos pe partea din interior si se condimenteaza bine apoi se lasa la rece sa se patrunda.
         Se incinge gratarul  si se pregatesc cartofii apoi se pun intr-un ceaun la prajit dupa care ungem gratarul pentru peste cu putin ulei si asezam pestele cu pielea pe gratar apoi ungem cu putin ulei si pestele pe deasupra. Acoperim apoi gratarul ca sa nu se incinga focul prea tare si  mai stropim din cand in cand pestele cu putin sos fara sa il intoarcem sau atingem cu cutitul sau furculita.
         Dupa aprox 15-12 min, cu o paleta lata de "gratarit" se portioneaza pestele fara sa se taie pielea, se desprinde de pe aceasta si se aseaza in farfurie alaturi de cartofii pai. 

Se serveste cald, stropit din belsug cu lamaie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu