sâmbătă, 18 iunie 2011

Pui pe Sticla

Ingrediente

  • un pui, asa mai durduliu
  • sare si piper dupa gust 
  • o sticla de 1/2 L cu bere, destupata!!!
Mod de preparare

Puiul eviscerat, curatat bine dar nu taiat in doua  se condimenteza pe interior si pe exterior dupa care se infige peste o  sticla cu bere, fara dop, se unge apoi  cu putin ulei, se aseaza sticla cu puiul intr-o tava rotunda in picioare si se introduce la cuptor la aprox 200 C . Se intorce din cand in cand, cu deosebita atentie sa nu se rastoarne, cate  un sfert de rotatie pentru a se rumenii uniform.

Dupa ce se rumeneste bine se scoate tava, cu grija sa nu se rastoarne sticla cu puiul, cu o manusa de bucatarie se tine de gatul sticlei iar cu un cutit bine ascutit se taie puiul pe mijlocul pieptului, moment in care acesta va cadea in tava.

Se portioneaza si se serveste cu mujdei de usturoi si garnitura de cartofi pai, ciuperci sotate, mamaliguta etc.


P.S. Daca doriti in tava in jurul puiului puteti maruntii si niste legume o ceapa, un ardei, un morcov, doi trei cartofi taiati felii, le condimentati puneti putina apa si ulei in tava si gata garnitura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu