- inima, plamani, ficat, splina de miel
- putina carne mai grasa de pe unde cade
- sare, piper dupa gust
- patrunjel verde tocat
- 2 oua
- 3- 4 felii de paine alba
- o ceapa calita in putina untura de la friptura
- prapor
Mod de preparate
Maruntaiele impreuna cu carnea se pun la fiert si se lasa pana incepe sa se desprinda carnea de pe oase.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in untura pana devine sticloasa, painea se curata de coaja se se pune la inmuiat in apa, apoi se stoarce bine.
Dupa ce au fiert maruntaile si carnea, se scot pe un fund de lemn si se toaca din cutit cat mai marunt, daca vreti se pot si macina dar mie imi plac mai mult asa. Se pune apoi ceapa calita, painea, patrunjelul, ouale cu tot cu albus, eventual batute daca vreti, condimentele si se framanta cu mana pana la omogenizare.
Dupa aceasta, se asterne praporul pe o tava si se pune amestecul peste acesta impaturand bine totul. Pentru cine doreste, in umplutura inainte de a fi impaturata, se pot adauga si 2-3 oua fierte (decojite).
Din pacate eu nu gasesc aici prapor decat foarte rar, adica am gasit o singura data. Utilizarea praporului este foarte importanta caci va pastra toate sucurile in drob, nelasand sa se evapore si va da si un gust aparte.
Astfel pregatit, drobul se pune la cuptorul preincalzit la 180* C, pana se rumeneste frumos si se leaga umplutura.
Se serveste rece ca si aperitiv la masa de Paste, insotit de branzeturi ceapa verde, ridichi, oua rosii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu