duminică, 8 aprilie 2012

Sarbatoarea Floriilor, Crap cu Ciuperci la Tava


Ingrediente


  • unu-doi crapi frumusei
  • o ceapa
  • 300 gr ciuperci
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 ml vin alb
  • sare, piper, boia, oregano

Mod de preparare

            Crapii se curata de solzi, se eviscereaza si se taie capul care se pune deoparte pentru ciorba. Ceapa se taie pestisori si se asterne pe fundul tavii dupa care se picura putin ulei peste si se aseza crapul in... pozitia 69 ;). 
            Se condimenteaza, apoi se adauga ciupercile, fie proaspete fie din conserva, taiate felioare aranjandu-se  in jurul pestilor. Daca sunt din conserva se pun cu tot cu zeama daca nu se adauga cam 50ml de apa. Se mai condimenteaza si  ciupercile se stropesc pestii cu restul de ulei iar apoi se adauga 50 ml vin, se acopera cu o folie si se pune la cuptorul preincalzit la 180*C. 
            Din timp in timp se mai stropesc pestii cu zeama formata iar dupa cam o ora se scoate folia si se lasa inca 15-20 min sa se rumenesca putin.


Se serveste cald cu mamaliguta si stropit din belsug cu mujdei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu